26 Nisan 2007

Reklam Danışmanı Kemal Çiftçi ve son İkea Reklamı hakkındaki yorumları

Merhabalar,

Reklam Danışmanı olduğunu iddia eden Kemal Çiftçi adlı şahıs, aşağıda linkini verdiğim web sitesinde, yayında olan İKEA Reklamı ile ilgili yorumlarda bulunmuş.

Tesadüfen rastladığım bu yorum, reklamı çok eğlenceli ve yerinde bulmuş olmama rağmen kafamda soru işaretleri yarattı.

Sizlerin de fikirlerini bilmek isterim.

Sevgilerimle.


http://www.kemalcifci.com/yunus_ikea.htm

2 Comments:

Blogger Maksude Kılınç said...

Reklamı ilk izlediğimde, bizi nasıl bu kadar kapkaç mantığı ile yorumlarlar diye düşünüp sinirlenmiştim. Eğlenceli gibi gözüküyor film. Ama satır arasında söylenen ise hiç güzel değil.

Kemal Çifçi'yi tanımıyorum, yazınız aracılığıyla tanıdım ve okudum. Ve söylediklerine katılıyorum.

İçimizde birilerinin - umarım çoğunluğun - onur konusunda hassas yanları olabileceğini düşünmeyen, üstelik hasar vererek, kolay yoldan yapılmış bir iş.

Siz beğenmişsiniz. Eğlenceli yanına takılarak, üstünkörü bir karar verdiğinizi ummak istiyorum.

İzlediğimde sinirlendim, Sayın Çifçi'nin yazısını okuduğumda sinirlenmenin ötesinde biraz daha derin düşündüm.

Kaç kişinin benim gibi düşünebileceğini değil de filmin kapkaç yanından etkilenip hiç rahatsız olmayan kaç kişinin olabileceğini düşündüm... Sonra da, hangi nedenle olursa olsun, çoğunluğun burada olabileceğini farkedip üzüldüm.

Perşembe, Mayıs 03, 2007 1:24:00 ÖS  
Blogger Burçin Bicioğlu said...

Bu film ve hissettirdikleriyle ilgili Ali Saydam da geçmiş yazılarında aynı rahatsızlığı dile getirmişti ve hatta biraz daha ileri gidip, bu film yayından kalkmadan Ikea'ya adım atmayı düşünmediğini de eklemişti yazısının sonuna...
Filmde anlatılmak istenen 'fiyatlara inanamayacaksınız' gibi net bir mesajken, bunu yerel pazara uygulayabilmenin bir çok keyifli senaryosu var(dır).
Ikea'nın dünyada uygulanan reklam çözümlerini (yerelleştirdikleri de dahil) her zaman beğenmişimdir, ama konu ettiğimiz çalışmayı aynı başlık altına ekleyemeyeceğim. Belki fikir olarak masa başında tartışırlarken yaratıcıları da böylesi bir olumsuzlukla karşılaşacaklarını tahmin edememiş olabilirler, ama yetkililerin sonuçta ortaya çıkan olumsuzluğu toparlama ihtiyacı içinde olmayışları beni daha çok düşündürüyor.

Perşembe, Mayıs 10, 2007 4:29:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home